Antena 3 Coronavirus Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an

Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an

de Mia Lungu    |    14 Apr 2021   •   22:46
Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an Hepta

Compania Moderna din SUA a anunțat, miercuri, că analizează posibilitatea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an, care să întărească răspunsul sistemului imunitar în fața unui nou val și în fața tulpinilor de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna, care a explicat că acest demers ar putea fi pus în practică în scurt timp în țări care își vaccinează rapid populațiile, cum este cazul SUA, potrivit Business Insider.

"Este probabil ca țările care au realizat deja o acoperire vaccinală ridicată să fie gata să-și mute atenția pe doze suplimentare în 2022 și, eventual, chiar și la sfârșitul acestui an", Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna, a spus în timpul unui apel cu investitorii.

Le Goff a spus că țări precum SUA care își inoculează rapid populațiile ar putea începe să primească doze supliementare de rapel în curând, dar pentru că doar aproximativ 5% din populația globală a fost vaccinată, majoritatea țărilor ar continua să le ofere rezidenților primele doze de rapel.

“Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru o astfel de doză, astfel încât să putem ajuta oamenii să își intensifice nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val”, a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close