Antena 3 Coronavirus Nelu Tătaru, avertisment pentru români: "Urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri"

Nelu Tătaru, avertisment pentru români: "Urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri"

de Alin Tarnovschi    |    28 Aug 2020   •   12:45
Nelu Tătaru, avertisment pentru români: "Urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri"
Sursa foto: Hepta

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a lansat un avertisment pentru români și a explicat că, în luna septembrie, urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri de coronavirus, inclusiv o creștere a transmiterii comunitare.

Ministrul Sănătății a explicat, astăzi, în contextul începerii anului școlar, că în următoarea perioadă va fi evaluată capacitatea spitalelor de pediatrie pentru a se stabili unde pot fi tratate eventualele cazuri de infectare cu coronavirus.

"În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor odată cu deschiderea școlilor.(...) Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare.

Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum și în hoteluri, teatre, cinematografe.

Tocmai în acest context, evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere. Repet ce spuneam în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și un număr scăzut de cazuri de la o zi la alta.

Nelu Tătaru, avertisment despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a spus, vineri, ministrul Sănătăţii, prezent la Sfântu Gheorghe.

Tătaru a mai explicat că cinci procente din noile cazuri raportate zilnic ajung în secțiile de Terapie Intensivă.

"Din studiile făcute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi, timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar noi sperăm ca acele recomandări să fie menținute și respectate, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și o scădere a numărului de cazuri noi", a mai spus Nelu Tătaru.

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru coronavirus
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close