Antena 3 CNN Coronavirus Noi restricții în Cluj, după ce rata de infectare a trecut de 7.5 cazuri la mia de locuitori: "Nu se impune carantina"

Noi restricții în Cluj, după ce rata de infectare a trecut de 7.5 cazuri la mia de locuitori: "Nu se impune carantina"

Noi restricţii se vor impune în Cluj Napoca şi alte şapte localităţi din judeţul Cluj, unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 7,5 la mia de locuitori. Măsurile mai drastice ar urma să intre în vigoare de vineri.

Noi restricții în Cluj, după ce rata de infectare a trecut de 7.5 cazuri la mia de locuitori: "Nu se impune carantina"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    01 Apr 2021   •   17:07

Prefectul județului Cluj, Istvan-Szilard Tasnad, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre restricțiile care vor fi aplicate odată cu depășirea pragului de 7.5 cazuri de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori.

"Astăzi am convocat Comitetul Județean și am înaintat proiectele pentru a fi puse în vigoare și votate restricțiile care se impun, începând cu ziua de mâine. Mâine fiind zi de vineri, oricum suntem la o rată de peste 4 la mia de locuitori deci oricum carantină de weekend este în vigoare. Și măsurile, atunci, în fapt, vor intră în vigoare de luni." a explicat prefectul.

Acesta a confirmat că măsurile CNSU se vor aplica zilnic, începând de luni. Astfel, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar circulația va fi restricționată după ora 20:00. 

"Carantina nu se impune. Zilnic facem analiză cu DSP și reprezentanții instituțiilor de forță și în măsură în care se impune vom informa cetățenii. În momentul de față nu se pune problema carantinarii vreunui oraș sau vreunei comune."

Noi proteste la București, Cluj şi Constanţa

Oamenii au ieşit în stradă, miercuri, pentru a patra zi la rând, în Bucureşti, Cluj şi Constanţa pentru a protesta faţă de noile restricţi dispuse de autorităţi la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19.

Majoritatea protestărilor nu au mască de protecție şi nu păstrează distanțarea fizică. Manifestanții scandează împotriva autorităților, flutură steaguri tricolore şi fac zgomot cu vuvuzelele.

Lista noilor restricții din România. Carantina de noapte începe la 20.00, magazinele se închid la 18.00

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat joia trecută măsurile care se vor aplica în România, pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Măsurile se vor aplica în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, mai exact atunci când se depășește pragul de 4 infectări la mia de locuitori și cel de 7.5.

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la 20.00 și ține până la ora 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În momentul în care rata de infectare din localitate va coborî sub 3.5 la mia de locuitori, aceste măsuri nu se vor mai aplica.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.
Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În momentul în care rata de infectare din localitate scade sub 7, măsurile nu se vor mai aplica.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close