Antena 3 CNN Coronavirus OMS analizează o nouă varianta de SARS-CoV-2. Mutația a fost descoperită în India

OMS analizează o nouă varianta de SARS-CoV-2. Mutația a fost descoperită în India

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a primit date cu privire la o nouă variantă de SARS-CoV-2, mutație identificată în India. Pentru moment, OMS a mai precizat că o posibilă legătură între noua variantă și numărul mare de cazuri, înregistrate în ultimul timp în India, nu este cunoscută.

OMS analizează o nouă varianta de SARS-CoV-2. Mutația a fost descoperită în India
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    16 Apr 2021   •   17:40

Această variantă are două mutații în genomul său, iar ea a fost depistată pentru prima dată la finalul anului 2020. Inițial, mutația a apărut în două state din India, iar la acel moment procentul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut într-un mod considerabil.

Noua variantă a fost depistată în urma secvențierii genetice a SARS-CoV-2, realizate în lume, în încercarea de a depista într-un timp cât mai scurt, cât mai multe mutații pe care noul coronavirus le are, dar și contagiozitatea sau capacitatea de a se sustrage de la teste, vaccinuri sau medicamente.

"Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutații iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim", a precizat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Agerpres.

Totodată, Kerkhove a precizat că mutațiile deja identificate au unele similitudini cu mutațiile deja existente în lume, iar în unele situații pot fi mult mai contagioase sau pot reduce eficiența vaccinurilor.

Directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a mai adăugat că OMS colaborează cu India, dar și cu alte state, pentru identificarea de noi mutații ale SARS-CoV-2.

×
Subiecte în articol: SARS-CoV-2 India OMS mutatie Indiana
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close