Antena 3 Coronavirus Plecat în campanie cu candidații PNL, Nelu Tătaru explică ce se va întâmpla din octombrie cu pandemia de COVID-19

Plecat în campanie cu candidații PNL, Nelu Tătaru explică ce se va întâmpla din octombrie cu pandemia de COVID-19

de Adrian Iclozan    |    21 Sep 2020   •   18:15
Plecat în campanie cu candidații PNL, Nelu Tătaru explică ce se va întâmpla din octombrie cu pandemia de COVID-19
Sursa foto: hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, luni, care ar fi condiția ca pandemia de coronavirus să intre pe o pantă descendentă în următoarele săptămâni.

El a arătat că luna septembrie este una încărcată, marcată de redeschiderea şcolilor, a cinematografelor și sălilor de spectacole dar și de reîntoarcerea din concedii și de campania electorală care precede alegerile de pe 27 septembrie.

Tătaru se așteaptă ca, în condițiile în care numărul de noi infectări zilnice rămâne la aproximativ 1500, pandemia să intre pe o pantă descendentă de la jumătatea lunii viitoare.

Pentru ca acest platou de infectări să se mențină, populația trebuie să respecte regulile specifice fiecărei activități colective în vederea reducerii riscurilor de răspândire a coronavirusului, a adăugat el.

Ministrul liberal a mai spus că o evaluare completă a efectelor redeschiderii şcolilor va fi gata la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

România încă nu a fost lovită de valul 2 al pandemiei

Potrivit ministrului, România nu se confruntă cu al doilea val pandemic, ci se află "pe a doua cocoașă" a primului val.

Tătaru a făcut aceste declarații luni, în judeţul Neamţ, unde a participat la activităţi de susţinere a candidaţilor PNL în alegerile locale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close