Antena 3 CNN Coronavirus Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară

Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară

Mâine, 3 februarie, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   19:30

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat că până pe 2 februarie au fost recepționate  36.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la compania Moderna, care se adaugă celor 948.149 de doze recepționate până astăzi de la BioNTech Pfizer.

26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri către centrele regionale din țară

Vaccinurile Moderna vor fi transportate în condiții optime de siguranță, atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade celsius, anunţă comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

Centrul Regional de Distribuție Brașov: 4.810 doze;

Centrul Regional de Distribuție Cluj: 5.290 doze;

Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.360 doze;

Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.220 doze;

Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.210 doze;

Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.320 doze.

Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

România va primi 1,3 milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca

Mai mult, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Este al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, care urmează să intre în portofoliul fiecărui stat membru, pentru a fi utilizat în campania de vaccinare. România va primi 1,3 milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca.

180 de centre de vaccinare noi

Sunt prevăzute 180 de centre de vaccinare noi, care vor fi deschise în ideea de a utiliza și distribui vaccinul de la AstraZeneca, așa încât, în funcție de decizia privind persoanele eligibile pentru acest tip de vaccin, se vor deschide noi sloturi de programare la nivel național, anunţă comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

România este pe locul 4 în ceea ce privește numărul dozelor administrate, cu un nivel de acoperire de 3,75%, față de o medie a Uniunii Europene de circa 2,95%.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close