Antena 3 CNN Coronavirus Răzvan Cherecheș: ”Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții!”

Răzvan Cherecheș: ”Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții!”

Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj susține că pe români îi așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții din cauza pandemiei COVID.

Răzvan Cherecheș: ”Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții!”
Sursa foto: Facebook/Ministerul Sanatatii
de Laura Dinu    |    17 Sep 2021   •   09:54

Răzvan Cherecheș a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 și a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada și a țărilor din UE.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialiști străini.

„R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este sub control”, a explicat specialistul român.

Ca urmare, situația se va înrăutăți în România și vor fi noi restricții, crede Răzvan Cherecheș.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală - ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheș.

R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este...

Publicată de Razvan Chereches pe Miercuri, 15 septembrie 2021

Peste 4.400 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 71 de decese, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Răzvan Cherecheş
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close