Antena 3 CNN Coronavirus O variantă COVID cu mortalitate de 80% și mult mai contagioasă decât Omicron a fost creată de cercetătorii de la Universitatea Boston

O variantă COVID cu mortalitate de 80% și mult mai contagioasă decât Omicron a fost creată de cercetătorii de la Universitatea Boston

Cercetătorii de la Universitatea Boston anunță că au dezvoltat un nou virus COVID cu o rată a mortalității de 80%, în urma unei serii de experimente similare despre care s-a crezut inițial că au declanșat pandemia globală cu origine în China.

O variantă COVID cu mortalitate de 80% și mult mai contagioasă decât Omicron a fost creată de cercetătorii de la Universitatea Boston
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Oct 2022   •   12:29

Noua variantă de COVID reprezintă o combinație între varianta Omicron și tulpina originală din Wuhan.

Combinația virală a ucis 80% dintre șoarecii de laborator pe care s-a făcut experimentul.

Șoarecii expuși doar la varianta Omicron au dezvoltat simptome ușoare.

Studiul a fost realizat de o echipă de oameni de știință din Florida și Boston.

Cum a fost creat noua variantă mortală de COVID

Cercetătorii au extras proteina spike din varianta Omicron și au atașat cu ajutorul ei tulpina originală detectată în Wuhan, apoi au urmărit felul în care șoarecii reacționează la varianta hibridă.

"În timp ce la șoarecii expuși la Omicron s-a dezvoltat o infecție ușoară, non-letală, varianta modificată a provocat o boală gravă, cu mortalitate de 80%", se arată în documentație.

Noul virus s-a dovedit de cinci ori mai contagios decât Omicron.

Una dintre limitările noului studiu se referă la tipul de șoareci utilizați, în condițiile în care există alte tipuri mai apropiate de oameni.

Virusul COVID-19 a fost detectat prima dată într-o piață de animale din orașul chinez Wuhan, deși multă lume crede că acest patogen a fost creat la Institutul de Virologie din același oraș, de unde ar fi fost eliberat accidental.

Varianta Omicron, apărută ca urmare a mutațiilor suferite succesiv în decursul pandemiei, este una cu transmisibilitate ridicată, chiar și în rândul persoanelor complet vaccinate.

×
Subiecte în articol: COVID-19 boston omicron mortalitate Wuhan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close