Antena 3 CNN Economic Auto 1,76 de euro pentru 1 litru de benzină. Atât puteţi plăti, dacă nu alimentaţi unde trebuie

1,76 de euro pentru 1 litru de benzină. Atât puteţi plăti, dacă nu alimentaţi unde trebuie

1,76 de euro pentru 1 litru de benzină. Atât puteţi plăti, dacă nu alimentaţi unde trebuie
de O.P.    |    29 Iul 2013   •   05:47

 Dacă plecaţi din ţară în concediu cu maşina e bine să faceţi un calcul pentru a afla cât vă costă drumul. După ce ieşiţi din România, cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană o găsiţi în Bulgaria. Iar cea mai scumpă în Italia.

Sfatul cel mai important este să plecaţi în vacanţă cu rezervorul plin, pentru că în România preţul carburanţilor este cel mai redus din Uniunea Europeană.  Astfel, pentru un litru de benzină veţi plăti aproximativ 1,30 euro, în timp ce pentru un litru de motorină preţul este în medie de 1 euro 33. Din momentul în care aţi trecut graniţele ţării, trebuie să ştiţi că cea mai ieftină benzină se găseşte doar în Bulgaria, unde diferenţele faţă de ţara noastră sunt foarte mici.

Dacă vă îndreptaţi spre vestul Europei, preţul creşte semnificativ. În Ungaria, pentru un litru de benzină veţi plăti 1,44 euro,  iar pentru un litru de motorină 1,46 euro.

Oricare ar fi destinaţia finală, nu alimentaţi din Italia, pentru că acolo sunt cele mai mari preţuri la carburant din Uniune: 1,76 de euro pentru litrul de benzină şi 1,65 de euro pentru litrul de motorină.

Dacă totuşi ţara de destinaţie este Italia, veţi călători mai ieftin dacă alimentaţi din Austria. Acolo un litru de benzină costă 1,42 euro, iar un litru de motorină 1,36 euro.

Pentru a ajunge cât mai ieftin în Germania, sfatul este să faceţi plinul în România sau în Austria. Asta pentru că în Germania preţul unui litru de benzină este în medie de 1,63 euro, iar un litru de motorină  ajunge 1,44 euro.


×
Subiecte în articol: pret benzina pret motorina concediu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close