Antena 3 CNN Economic Auto Controale ASF la companiile RCA, după ce preţurile poliţelor de asigurare au explodat

Controale ASF la companiile RCA, după ce preţurile poliţelor de asigurare au explodat

După retragerea autorzaţiei de funcţionare şi demararea procedurii de faliment asupra City Insurance, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) derulează un nou control neaşteptat companiilor rămase în zona RCA.

Controale ASF la companiile RCA, după ce preţurile poliţelor de asigurare au explodat
Sursa foto: Arhivă | Antena 3
de Andreea Boghici    |    16 Noi 2021   •   12:39

"În prezent, Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară desfăşoară un con­trol inopinat la cele opt companii de asigurări care comercializează poliţe RCA. Tematica controlului vizează printre altele respectarea prevederilor legale privind procesul de subscriere a poliţelor, de constatare şi de avizare a daunelor, precum şi respectarea normelor interne ale companiilor.

Acţiunea de control nu urmăreşte tematici retroactive, ci se axează pe chestiuni curente, la zi", se arată într-o informare ASF transmisă ZF.

Companiile de asigurări care activează în zona RCA sunt Euroins, cu un volum al subscrierilor pe acest segment de 701 mil. lei în S1/2021, Allianz-Ţiriac - cu subscrieri de 133 mil. lei, Omniasig - cu 132 mil. lei, Asirom - cu 84 mil. lei, Grawe - cu 56 mil. lei, Groupama - cu 52 mil. lei, Generali - cu 31 mil. lei şi Uniqa Asigurări - cu 17 mil. lei prime bru­te subscrise pe RCA la final de S1/2021.

Piaţa RCA a ajuns la finalul pri­me­lor şase luni din 2021 la un volum al sub­scrierilor de 2,25 mld. lei, consem­nând un avans de 15%, faţă de perioa­da similară a anului trecut.

La aproape două luni după ce City Insurance a intrat în faliment, piaţa RCA a înregistrat creşteri importante de preţuri, situaţie similară cu cea de după alte două mari falimente din piaţă, respectiv Astra şi Carpatica.

×
Subiecte în articol: asigurare RCA ASF
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close