Antena 3 CNN Economic Auto Era "monştrilor" pe patru roţi care consumă mult, pe cale să apună. Preţul carburantului îi sperie pe americani

Era "monştrilor" pe patru roţi care consumă mult, pe cale să apună. Preţul carburantului îi sperie pe americani

Era "monştrilor" pe patru roţi care consumă mult, pe cale să apună. Preţul carburantului îi sperie pe americani
Sursa foto: Foto: automotiveaddicts.com
10 Apr 2012   •   12:25

În ultimele luni, creşterea preţului la benzină i-a adus la disperare pe americani, obişnuiţi, de o viaţă, cu un preţ ieftin al carburantului. Oamenii reacţionează în funcţie de caracter: unii se gândesc să-şi schimbe maşinile pe unele cu un consum redus, în timp ce alţii încearcă să nu mai cumpere deloc benzină, ci... s-o fure.

Pre
ţul mediu al benzinei, calculat de autorităţi, a ajuns la aproape patru dolari pe un galon, adică puţin mai mult de un dolar pe litru. În Europa, nu ar fi prea mult, dar în Statele Unite este de-a dreptul exorbitant. Mai ales că, în multe locuri, preţul e mult mai mare.

Obişnuiţi să urce în maşină pentru orice călătorie, americanii se simt neajutoraţi în faţa acestei creşteri care le afectează întreaga viaţă. Pentru prima dată în Statele Unite, consumul a devenit primul factor luat în considerare la cumpărarea maşinilor.

La rândul lor, câteva comunităţi religioase s-au adaptat la situaţie şi le-au oferit enoriaşilor benzină la preţ redus sau chiar... pe gratis.

Cum era firesc, la bisericile atât de darnice s-au format imediat şiruri lungi de automobile. Alţi consumatori sunt mai puţin scrupuloşi: odată cu creşterea preţului a sporit şi numărul furturilor de benzină, prin metode din cele mai ingenioase şi chiar periculoase.

În Texas, o persoană şi-a pierdut viaţa după o explozie provocată de hoţii de carburant. Autorităţile îşi pun speranţa în scăderea preţului, înainte ca numărul atacurilor să crească.


×
Subiecte în articol: pret benzina benzina motorina carburant
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close