Antena 3 CNN Economic Banci Banca Moscovei ar putea cere un miliard de dolari împrumut pentru a-şi finanţa datoria externă

Banca Moscovei ar putea cere un miliard de dolari împrumut pentru a-şi finanţa datoria externă

Banca Moscovei ar putea cere un miliard de dolari împrumut pentru a-şi finanţa datoria externă
08 Dec 2008   •   15:04

Banca Moscovei, una dintre cele mai mari zece instituţii de credit din Rusia, ar putae cere băncii de stat VEB, administratorul unor fonduri guvernamentale anticriză de 50 miliarde dolari, un împrumut de aproape un miliard de dolari pentru a-şi refinanţa datoria externă, informează Reuters.
Mai mult, banca ar putea cere şi un împrumut subordonat de 356 milioane de dolari, pentru acordarea de credite.
"Nu excludem posibilitatea de a cere Băncii Ruse de Dezvoltare (VEB) această sumă, pe care va trebui s-o înapoiem anul viitor", a declarat preşedintele Băncii Moscovei, Andrei Borodin, citat de Interfax.
Acesta spune că banca va fi nevoită să refinanţeze o datorie străină de aproape un miliard de dolari în 2009.
"Banca trebuie să ramburseze circa un miliard de dolari în 2009 şi o mare parte din datorie va fi scadentă la sfârşitul anului. Suma exactă care ar putea fi solicitată VEB depinde de condiţiile de pe piaţă", a declarat un purtător de cuvânt al Băncii Moscovei.
Banca Rusă de Dezvoltare administrează un pachet guvernamental anti-criză de 50 de miliarde de dolari, prin intermediul cărora băncile şi companiile sunt ajutate să-şi refinanţeze datoriile, în condiţiile în care pieţele de credit din străinătate au îngheţat, iar băncile locale au probleme cu lichidităţile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imprumut bancar
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close