Antena 3 CNN Economic Banci Băncile au ieftinit dobânzile la credite în noiembrie

Băncile au ieftinit dobânzile la credite în noiembrie

Băncile au ieftinit dobânzile la credite în noiembrie
Sursa foto: banci
07 Dec 2009   •   13:13

Alpha Bank, BCR, OTP, Banca Românească, Intesa San Paolo, Piraeus Bank, Carpatica şi Garanti Bank au tăiat din dobânzile la credite pe parcursul lunii noiembrie. Fie că au redus marjele, fie că au ajustat dobânzile la noile valori medii din piaţă, majoritatea băncilor de mai sus au preferat să ajusteze costurile creditelor în monedă naţională. Garanti Bank a lansat o promoţie pentru creditele auto care durează până la sfârşitul lui 2010 şi care presupune plata unei dobânzi cu 1,5% mai mică decât cea actuală, scrie Capital.

Banca Carpatica a redus dobânzile la toate creditele garantate de locuinţă sau de nevoi personale cu până la 6%, la lei, şi 2,5%, la euro.

Totodată, Alpha Bank a lansat în această perioadă o promoţie pentru creditele ipotecare în euro şi solicită o dobândă egală cu rata EURIBOR la 6 luni, plus o marjă de 6,5%, iar Banca Românească a redus dobânda de bază pentru împrumuturile în euro cu 2%. Şi OTP Bank a tăiat dobânzile la creditele garantate în euro cu 1,7%, iar Piraeus Bank, cu 1%.

Bancpost a redus cu 113 lei rata la un credit de nevoi personale de 20.000 de lei.

Prima bancă ce a redus finele lunii octombrie dobânzile a fost BCR, cu 2,8 puncte procentuale în timp ce dobânda la împrumuturile în euro s-a redus cu 0,25%.

Strategia BCR implică dobânzi fixe la creditele de retail, la fel ca la BRD. ?Prin dobânzile fixe dorim să protejăm clienţii de fluctuaţiile de dobândă . Propunem dobânzi avantajoase, marcând încă o dată tendinţa de scădere a acestora?, comentează Ştefan Coroianu, directorul direcţiei credite retail din BCR.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci BCR Piraeus Bank
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close