Antena 3 CNN Economic Banci Băncile îşi cheamă clienţii la raport pentru a-şi actualiza baza de date

Băncile îşi cheamă clienţii la raport pentru a-şi actualiza baza de date

Băncile îşi cheamă clienţii la raport pentru a-şi actualiza baza de date
Sursa foto: banci
02 Sep 2009   •   16:28

Clienţii băncilor trebuie să se prezinte la sediul acestora pentru a actualiza baza de date, conform cerinţelor Băncii Naţionale şi ale Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Faţă de datele standard, ca nume, adresă şi numărul de telefon, băncile pot solicita şi informaţii suplimentare, anunţă Evenimentul Zilei.

"Regulamentul BNR 9/2008 stabileşte standardele minime pentru elaborarea de către instituţiile de credit şi cele financiare nebancare înscrise în Registrul special a propriilor norme de cunoaştere a clientelei ca parte esenţială a administrării riscului de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului. În acest context, solicitarea de informaţii de către fiecare entitate în parte poate avea o arie mai largă de cuprindere decât minimul prevăzut de regulament", precizează un comunicat comun al ARB şi BNR.

Până acum, normele BNR obligau băncile să solicite clienţilor persoane fizice informaţii privind numele şi prenumele, pseudonimul, data şi locul naşterii, codul numeric personal sau alt element unic de identificare precum domiciliul şi reşedinţa, numărul de telefon, fax.

Totodată, pentru a facilita comunicarea, clienţii trebuie să ofere şi adresa de email.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: date personale
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close