Antena 3 CNN Economic Banci Clienţii BCR care intră în şomaj ar putea fi scutiţi, pe perioade scurte, de plata ratelor la credite

Clienţii BCR care intră în şomaj ar putea fi scutiţi, pe perioade scurte, de plata ratelor la credite

Clienţii BCR care intră în şomaj ar putea fi scutiţi, pe perioade scurte, de plata ratelor la credite
Sursa foto: cladirea BCR
21 Ian 2009   •   14:19

Banca Comercială Română ar putea accepta să amâne plăţile de rate la creditele persoanelor care îşi pierd locul de muncă, anunţă Mediafax. Anunţul a fost făcut de Sorin Mititelu, directorul executiv al direcţiei dezvoltare afaceri şi produse retail din cadrul BCR.
"Pentru cei care îşi pierd locul de muncă, am putea amâna pentru o perioadă foarte scurtă obligaţiile pe care le au aceştia faţă de bancă. Orice decizie în acest sens se va lua punctual, la nivel individual", a declarat Mititelu.
În plus, directorul BCR susţine că banca va asigura suport tehnic şi consultanţă celor care vor întâmpina probleme temporare de administrare a lichidităţilor. Astfel, pentru clienţii care au obligaţiile plătite la zi, contractele actuale de credit permit băncii să lungească scadenţele la împrumuturile în derulare, cu scopul de a miocşora rata lunară de achitat.
Potrivit oficialului BCR, în ultimele luni s-a observat o creştere a restanţelor. Principalele cauze ale acestei creşteri au fost majorarea ratelor la creditele unde a expirat perioada promoţională de dobândă fixă şi creşterea costurilor de finanţare în euro şi lei, care au majorat dobânda la împrumturi.
Tot miercuri, reprezentantul BCR a anunţat că a fost modificată oferta de credite prin introducerea dobânzii variabile în funcţie de indicatorii ROBOR şi EURIBOR.
Pentru creditele de consum nesecurizate, BCR a eliminat comisionul de analiză de 50 de lei şi va aplica un singur comision iniţial, de 3%, la valoarea creditului. Tot pentru aceste credite, banca a eliminat şi comisionul de administrare lunar, de 0,05%, şi va aplica un singur comision lunar, de urmărire a riscurilor, de 0,35% din valoarea iniţială a împrumutului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BCR someri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close