Antena 3 CNN Economic Banci Raiffeisen International nu prevede pierderi în 2009, nici în cel mai pesimist scenariu

Raiffeisen International nu prevede pierderi în 2009, nici în cel mai pesimist scenariu

Raiffeisen International nu prevede pierderi în 2009, nici în cel mai pesimist scenariu
Sursa foto: reiffeisen
19 Feb 2009   •   20:23

A doua mare instituţie de credit cu operaţiuni în Europa emergentă, Raiffeisen International, consideră că nu va înregistra pierderi în 2009, nici în cel mai pesimist scenariu, potrivit directorului general al băncii, Herbert Stepic, citat de Reuters.
"Am luat în calcul toate variantele de risc, dar chiar şi în cel mai pesimist scenariu nu anticipăm pierderi", a declarat Stepic într-un interviu.
Activităţile băncii din Europa emergentă vor continua, în ciuda înrăutăţirii perspectivelor economice ale regiunii. Stepic a subliniat că Raiffeisen nu va reduce finanţarea subsidiarelor şi va continua să acorde credite.
"Nu există o reducere a fluxului de capital către Europa de Est şi nu intenţionăm să luăm o astfel de măsură în acest an", a explicat Stepic.
Raiffeisen International este a doua mare bancă din Europa de Est. La sfârşitul lui 2008 controlau active de 85,4 miliarde euro, în urcare cu 17% faţă de 2007, iar profitul instituţiei financiare a crescut la peste 980 milioane euro, conform rezultatelor preliminare ale societăţii.
Raiffeisen International este prezent în România prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment România şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Raiffeisen Bank
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close