Antena 3 CNN Economic Biz News Asigurarea de şomaj, poliţă pentru păstrat maşina (VIDEO)

Asigurarea de şomaj, poliţă pentru păstrat maşina (VIDEO)

Asigurarea de şomaj, poliţă pentru păstrat maşina (VIDEO)
13 Iul 2010   •   23:41

Asigurarea de şomaj v-ar putea salva când nu mai aveţi cum să plătiţi ratele. E drept, doar pentru câteva luni, cât să vă găsiţi un nou loc de muncă. Este soluţia găsită de firmele de leasing, sătule să tot ridice maşini de la rău planici. Maşini pe care oricum apoi se zbat degeaba să le vândă.

Anghel şi-a luat în leasing maşina şi a fost sfătuit să încheie şi o asigurare de viaţă, care îi acoperă şi riscul de şomaj. Pentru că, în situaţia în care este dat afară să nu îşi piardă şi maşina. Plăteşte în plus, în fiecare lună, 0,1% din valoarea maşinii. Adică şapte euro. Şi, dacă ajunge şomer, firma de asigurări îi plăteşte ratele o jumătate de an. Pentru început. Şi încă o jumătate de an, dacă nu îşi găseşte uşor un loc de muncă.

Rata somajului scade de trei luni. A ajuns la 7,44%. Însă peste 680.000 de persoane, din care jumătate sunt femei, nu au oficial de lucru.

Asigurarea de şomaj a fost preluată de firmele de leasing din sistemul bancar, unde a apărut când a început criza. Asiguratorii au găsit soluţia. Şi nu e singura. Plătesc rate la credite, facturi de leasing şi chiar şi facturi de telefon pe care clienţii lor, ajunşi şomeri, nu le mai pot achita. Şi pentru asta, asiguraţii dau pe lună un euro în plus.



Observator


×
Subiecte în articol: asigurare somaj rate
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close