Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Centrală Europeană exclude riscul unei noi recesiuni

Banca Centrală Europeană exclude riscul unei noi recesiuni

Banca Centrală Europeană exclude riscul unei noi recesiuni
05 Iul 2010   •   19:21

 

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a exclus riscul unei nou recesiuni, la sfârşitul unei săptămâni în care acest scenariu a stârnit din nou îngrijorarea pieţelor financiare.

"Nu cred deloc în riscurile unei astfel de căderi a economiei", a afirmat el, pe marginea Întâlnirilor Economice de la Aix-en-Provence, din sudul Franţei. 

Potrivit lui Trichet, la nivel mondial, este clar că "suntem în faza de relansare, confirmată în special în lumea emergentă, dar şi în lumea industrializată''. 
"Totuşi, creşterea nu este un dat în lumea industrializată, ci depinde de noi. Aceasta depinde de capacitatea ţărilor industrializate de a întări încrederea populaţiei, a companiilor şi investitorilor", a adăugat el. 

Jean-Claude Trichet a reafirmat că restabilirea acestei încrederi se face printr-o ''bună gestiune bugetară, o gestiune evident riguroasă'', care poate fi de asemenea numită ''austeritate'' sau ''rigoare''. 

El a dat asigurări că adoptarea simultană a diferite planuri de austeritate europene nu riscă să afecteze relansarea, aşa cum se tem mai mulţi economişti, dar şi lideri americani. 

Pieţele financiare au fost agitate săptămâna trecută de temerile unei recăderi a economiei mondiale din cauza indicatorilor dezamăgitori din SUA şi a dubiilor privind soliditatea economiei chineze.

Antena3.ro

 

 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close