Antena 3 CNN Economic Biz News Boc, pentru Financial Times: Dacă România opreşte reformele FMI, are loc un dezastru

Boc, pentru Financial Times: Dacă România opreşte reformele FMI, are loc un dezastru

Boc, pentru Financial Times: Dacă România opreşte reformele FMI, are loc un dezastru
Sursa foto: emil boc
11 Mar 2010   •   16:33

Premierul Emil Boc a declarat, într-un interviu acordat Financial Times, că "ar avea loc un dezastru" dacă România ar sista reformele convenite în acordul cu FMI.

"Respectarea acordului cu FMI este una dintre principalele priorităţi ale României. Dacă România ar opri aceste reforme, ar avea loc un dezastru (...) Avem nevoie de un stat normal, cu cheltuieli normale, şi vor face reduceri acolo unde este necesar", spune Boc.

Premierul menţionează că autorităţile române nu vor să majoreze taxele percepute mediului de afaceri pentru a-şi respecta obligaţiile asumate în faţa creditorilor internaţionali, scrie FT.

Mai mult, Boc a calificat reducerea personalului bugetar, "restrângerea" cheltuielilor salariale şi reformele din sistemul pensiilor drept factori esenţiali pentru scăderea deficitului bugetar şi modernizarea statului, odată cu eforturile de relansare a creşterii economice.

Financial Times scrie că Guvernul este susţinut de o majoritate "subţire" în Parlament, care ar putea afecta capacitatea Executivului de a implementa noi măsuri de austeritate în cazul în care parlamentarii de stânga şi sindicatele se vor opune.

"Nu avem în prezent o majoritate puternică dar avem o majoritate. Ce ni s-ar putea întâmpla mai rău decât în 2009?", declară Boc.

Premierul respinge majorarea taxelor pentru creşterea veniturilor bugetare şi descrie taxa unică de 16% ca un stimul pentru investiţiile străine, care va ajuta la crearea de locuri de muncă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Financial Times FMI
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close