Antena 3 CNN Economic Biz News Germania înregistrează cea mai puternică scădere după reunificare

Germania înregistrează cea mai puternică scădere după reunificare

Germania înregistrează cea mai puternică scădere după reunificare
Sursa foto: germania
15 Mai 2009   •   13:32

Economia Germaniei s-a contractat în primul trimestru cu 3,8%, cea mai accentuată scădere a Produsului Intern Brut (PIB) înregistrată după reunificare, din 1990, potrivit datelor preliminare prezentate vineri de autorităţile de la Berlin, citate de Reuters.

Biroul Federal de Statistică spune că declinul faţă de trimestrul anterior are la bază scăderea abruptă a exporturilor, care au coborât într-un ritm mai accentuat decât importurile, şi reducerea investiţiilor,

Euro a scăzut în raport cu dolarul odată cu publicarea datelor privind performanţele celei mai mari economii europene în primul trimestru.

"Este o prăbuşire dramatică şi reprezintă un start al anului mult mai nefavorabil decât ne-am fi putut imagina. Nu se poate mult mai rău, însă nici mult mai bine. Nu este clar dacă economia va reveni pe creştere în acest an", a comentat un analist al Citigroup, citat de Mediafax.

Guvernul german şi-a redus, luna trecută, prognoza economică pentru anul 2009, anticipân o scădere de 6% a PIB, ca urmare a reducerii exporturilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania recesiune economica
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close