Antena 3 CNN Economic Biz News Ilie Şerbănescu: Taxa pe fast food este o diversiune şi o demagogie (VIDEO)

Ilie Şerbănescu: Taxa pe fast food este o diversiune şi o demagogie (VIDEO)

Ilie Şerbănescu: Taxa pe fast food este o diversiune şi o demagogie (VIDEO)
Sursa foto: Ilie Serbanescu
23 Ian 2010   •   21:12

Taxa pe produsele fast food, propusă de Guvernul României, a fost pusă în discuţie, sâmbătă seara, în cadrul emisiunii Q&A, moderată de Alessandra Stoicescu. Invitaţii emisiunii, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, analistul economic Ilie Şerbănescu, profesorul Constantin Dumitrache de la Institutul C.I. Parhon şi jurnalista Floriana Jucan, director Q-Magazine au pus la îndoială utilitatea introducerii unei asemenea taxe.

?E o diversiune că este pusă în cârca Ministerului Sănătăţii, sau Ministerul Sănătăţii face o diversiune că îşi asumă o asemenea taxă, e o demagogie, că oricum nu îmbunătăţim sănătatea populaţiei cu o asemenea aiureală, este clar că atât cât se va obţine din taxă, cu atât va creşte nota de plată a consumatorului? este de părere Sorin Minea.



De aceeaşi părere este şi profesorul Constantin Dumitrache, de la Institutul C.I. Parhon, care consideră că impunerea unei astfel de măsuri nu se justifică în actualele condiţii din România. În primul rând, consideră prof. Dumitrache, această taxă, care teoretic are ca scop reducerea riscului de obezitate şi îmbunătăţirea comportamentului alimentar al românilor, se va întoarce tot împotriva cetăţeanului de rând, care va plăti mai mult. Un prim pas pentru educarea comportamentului alimentar ar fi deschiderea de cantine în şcoli, universităţi şi clădiri de birouri, care să ofere o hrană sănătoasă la preţuri rezonabile.



De asemenea, ar fi utilă o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la efectele nocive ale alimentaţiei fast food. În plus, românii trebuie să înveţe că mişcarea şi sportul sunt activităţi esenţiale pentru menţinerea sănătăţii şi echilibrului organismului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ilie serbanescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close