Antena 3 CNN Economic Biz News Lybek, reprezentantul FMI în România: Paharul e pe jumătate plin dar mai e încă de lucrat

Lybek, reprezentantul FMI în România: Paharul e pe jumătate plin dar mai e încă de lucrat

Lybek, reprezentantul FMI în România: Paharul e pe jumătate plin dar mai e încă de lucrat
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mar 2012   •   11:20

Şeful Biroului FMI din România, Tonny Lybek, a declarat, marţi, că România a progresat în procesul de reforme, adăugând că "paharul este pe jumătate plin şi România mai are încă de lucrat", informează Agerpres.

"Cred că România a progresat destul de mult, dezechilibrele financiare sunt o rută sustenabilă, inflaţia este pe un curs favorabil, sistemul bancar este stabil, dobânzile sunt mai bine pregătite, dar paharul este pe jumătate plin", a apreciat Tonny Lybek, în conferinţa Finanţarea Creşterii Economice, organizată de Financial Times la Bucureşti.

Lybek consideră că autorităţile nu folosesc potenţialul pe care-l are România la valoarea lui reală şi s-a sugerat o mai mare eficienţă a administraţiei publice.

"România are potenţial, dar are o rată de angajare încă scăzută. Potenţialul real al României trebuie valorificat. Administraţia publică trebuie să fie mai eficientă", a subliniat Lybek.

Acesta a spus că deficitul bugetar continuă să fie o problemă, dar trebuie ţinut sub control, referindu-se la creştere de salarii şi pensii din ultimii ani.

"Este dificil să dăm acum un pas înapoi la ceea ce s-a întâmplat cu creştere de salarii şi pensii începând cu 2008, dar cel puţin trebuie să controlăm acest fenomen de creştere pentru a putea controla deficitul", a spus Lybek.



×
Subiecte în articol: Financial Times
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close