Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul benzinei explodează: Până la sfârşitul anului, cel mai ieftin sortiment ar putea depăşi cinci lei pe litru

Preţul benzinei explodează: Până la sfârşitul anului, cel mai ieftin sortiment ar putea depăşi cinci lei pe litru

Preţul benzinei explodează: Până la sfârşitul anului, cel mai ieftin sortiment ar putea depăşi cinci lei pe litru
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Dec 2010   •   10:11

Preţul carburanţilor s-a majorat de trei ori în ultimele zece zile, iar scumpirile nu se opresc aici. Până la sfârşitul acestui an, scrie EVZ.ro, cea mai ieftină benzină va depăşi 5 lei pe litru. În prezent, cel mai ieftin carburant este aproape de pragul de 5 lei pe litru, iar dacă ritmul scumpirilor se menţine, până la finele acestui an, cea mai ieftină benzină de la Petrom, cel mai mare operator de pe piaţă, va depăşi pragul de 5 lei.

În plus, de la începutul anului viitor vor creşte şi accizele aplicate produselor petroliere, conform unui proiect de modificare al Codului Fiscal, ceea se traduce prin noi scumpiri.

În staţiile Petrom, cea mai ieftină benzină (Premium fără Plumb 95) costă în prezent 4,82 lei pentru un litru, după ce, Petrom a scumpit carburantul de două ori în ultimele zile, mai precis pe 3 şi 7 decembrie.

Cea mai ieftină benzină din staţiile Rompetrol, Efix 95, se vinde deja cu 4,98 lei/litru, după ce preţurile au fost majorate pe 4 şi 7 decembrie. Iar la Lukoil, un litru de Electroluk 95 costă 4,91 lei.

Un analist de la o casă de brokeraj a declarat, pentru EVZ.ro, că scumpirile se explică prin faptul că dolarul s-a întărit faţă de leu. Prin urmare, preţul carburanţilor ar fi crescut “chiar dacă valoarea petrolului ar fi rămas la fel. Analistul a mai spus că, pe termen scurt va continua această tendinţă de scumpire a carburanţilor, pentru că petrolul se află pe un trend ascendent.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close