Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul benzinei va creşte cu 1% de la 1 iulie

Preţul benzinei va creşte cu 1% de la 1 iulie

Preţul benzinei va creşte cu 1% de la 1 iulie
Sursa foto: pret benzina
11 Iun 2009   •   17:25

Preţul benzinei va creşte nesemnificativ la 1 iulie, cu 1%, ca urmare a obligaţiei companiilor petroliere de a amesteca acest tip de combustibil cu componenţi bio în proporţie de 4%, consideră reprezentanţii Lukoil România, subsidiara locală a grupului rus Lukoil, citaţi de Mediafax.

"Având în vedere că din iulie anul curent benzina va conţine 4% componenta bio derivată a etanolului, preţul va cunoaşte o creştere de până în 1%. Creşterea preţurilor pe piaţa românească depinde de preţurile produselor petroliere, care, la rândul lor, sunt dependente de cotaţiile barilului de pe pieţele internaţionale. Rezultă că oricum va urma o creştere", spun cei de la Lukoil.

Petrom (SNP) şi Rompetrol nu au comunicat dacă preţul benzinei va creşte la 1 iulie, preferând să spună doar că preţurile din România sunt dependente de cele internaţionale.

"Atât carburanţii cât şi bio-componenţii sunt cotaţi internaţionali. Preţurile Petrom au o evoluţie dinamică, bazată pe cotaţiile internaţionale ale carburanţilor, dar şi pe competiţia de pe piaţă. În plus, preţurile sunt influenţate de politica fiscală şi de cursul de schimb leu/dolar", au declarat reprezentanţii Petrom, companie deţinută de grupul austriac OMV.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pret benzina
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close