Antena 3 CNN Economic Biz News România este binecuvântată cu aşa ceva. Cum va putea "economia albastră" să ne scoată din criză

România este binecuvântată cu aşa ceva. Cum va putea "economia albastră" să ne scoată din criză

România este binecuvântată cu aşa ceva. Cum va putea "economia albastră" să ne scoată din criză
de O.P.    |    10 Oct 2012   •   13:10

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat că mările și oceanele pot contribui în mod decisiv la redresarea economică a Europei, astfel că „trebuie să exploatăm potențialul economiei albastre”.

Afirmaţiile vin în contextul în care miniștrii europeni pentru politica maritimă și Comisia Europeană au stabilit o agendă europeană privind dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă în sectoarele marin şi maritim.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

La cinci ani de la lansarea politicii maritime integrate a UE, statele membre și Comisia au reafirmat faptul că o abordare dinamică și coordonată a afacerilor maritime îmbunătățește dezvoltarea economiei „albastre” a UE, asigurând în același timp sănătatea mărilor și a oceanelor.

Locurile de muncă create sunt în energia regenerabilă marină, acvacultura, biotehnologia albastră, turismul litoral și exploatarea minieră a fundului mării.

×
Subiecte în articol: economie redresare economica
Parteneri
Ea este femeia care a murit după accidentul de tren din Galaţi
x close