Antena 3 CNN Economic Biz News Salariul mediu net a scăzut cu un leu în iulie, faţă de luna precendentă

Salariul mediu net a scăzut cu un leu în iulie, faţă de luna precendentă

Salariul mediu net a scăzut cu un leu în iulie, faţă de luna precendentă
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Sep 2011   •   14:09

În luna iulie 2011, câştigul salarial mediu brut a fost de 2027 lei, în creştere cu 1 leu faţă de luna iunie. În schimb în mână am primit mai puţini bani. Câştigul salarial mediu net a fost în scădere faţă de luna anterioară cu 1 leu. Adică 1471 de lei.

Cele mai mari câştiguri medii nete s-au înregistrat în activităţile de servicii în tehnologia informaţiei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante.  Creşterile pe care le-am văzut s-au datorat acordării de prime de vacanţă sau prime anuale. 

Cei mai fericiţi au fost cei care lucrează în activităţile auxiliare intermedierilor financiare. Lor le-au crescut salariile în iulie cu peste 25 %. Cu 5 până la  8 procente în plus au primit şi cei care muncesc în industria auto, cei din activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, dar şi industria metalurgică.

Sunt şi sectoare mai puţin fericite, unde salariile au scăzut. Aici găsim telecomunicaţiile cu o scădere de 11,4 %. Cei care fac medicamente au primit şi ei  cu 6 până la  9 procente în minus.

Cât despre sectorul bugetar, aici au fost uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna iunie în administraţia publică. O creştere de 0,5% ca urmare a plăţii în avans a concediilor de odihnă.


×
Subiecte în articol: iulie INS industrie
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close