Antena 3 CNN Economic Biz News Scumpiri în lanţ la carburanţi. Isărescu susţine că majorarea preţului nu este justificată

Scumpiri în lanţ la carburanţi. Isărescu susţine că majorarea preţului nu este justificată

 Scumpiri în lanţ la carburanţi. Isărescu susţine că majorarea preţului nu este justificată
Sursa foto: Foto: auto.howstuffworks.com
09 Mar 2011   •   12:44
Carburanţii îşi continuă trendul ascendent la capitolul preţuri. Aproape în fiecare zi şoferii platesc mai mult pe un plin. Cel mai scump sortiment a ajuns la unele benzinarii la 6 lei. Şi de aici scumpirile in lanţ sunt de neoprit.

Companiile din România furnizoare de carburanţi au majorat încă o dată preţul carburanţilor cu până la 9 bani pe litru. Motivul invocat este creşterea cotaţiilor barilului de petrol. Guvernatorul BNR, Mugur Iasărescu, susţine însă că preţurile la carburanţi nu ar trebui să crescă foarte mult.

"Exista probabilitatea revenirii la preţul ţiţeiului undeva sub 100 de dolari pe baril. Să sperăm că o corecţie în acest sens să o sufere şi preţurile la carburanţii interni. Mai devreme sau mai târziu. Oricum, motivarea cursului dolarului nu mai există, leul s-a apreciat faţă de dolar şi chiar faţă de euro cu aproape 7%", a declarat Mugur Isărescu.

Premierul Emil Boc a cerut Fiscului şi Consiliului Concurenţei să cerceteze cauzele majorării preţurilor la carburanţi. În schimb, alţi membri ai cabinetului nu par îngrijoraţi de scumpiri. Ministrul comunicaţiilor Valerian Vreme, a glumit chiar pe marginea subiectului. "Asta e. Vom încerca să ne mişcăm mai puţin în spaţiul real şi să folosim mai mult internetul" a afirmat Vreme.

Anul trecut în martie, preţul carburanţilor depăşea pragul psihologic de cinci lei pe litru. De atunci, companiile petroliere au tot scumpit benzina şi motorina.
 


×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu carburanti scumpire
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close