Antena 3 Economic Biz News Soros: Cea mai dificilă perioadă a crizei economice mondiale a trecut

Soros: Cea mai dificilă perioadă a crizei economice mondiale a trecut

23 Iun 2009   •   13:53
Soros: Cea mai dificilă perioadă a crizei economice mondiale a trecut
Sursa foto: george soros

Cea mai dificilă perioadă a crizei economice mondiale a trecut, a declarat omul de afaceri american George Soros, subliniind, totodată, nevoia elaborării unei legislaţii internaţionale pentru reglementarea pieţelor globale.

"Categoric, am lăsat în urmă cea mai dificilă perioadă a crizei. Actualele probleme nu seamănă cu nimic din ce am mai întâlnit, însă marchează sfârşitul unei ere. Sistemul actual s-a bazat pe premiza falsă că pieţele pot reveni independent la echilibru, sistemul putându-se autocorecta", a afirmat Soros la un post de televiziune din Polonia.

Investitorul a subliniat, în plus, nevoia implementării unei legislaţii pentru reglementarea pieţelor globale.

"Nu va fi uşor, dar dacă nu vom reuşi, globalizarea, aşa cum o cunoaştem, se va destrăma", a precizat miliardarul american.

În lupta contra crizei, statul trebuie să intervină, acordând garanţii instituţiilor financiare şi majorând cheltuielile guvernamentale. Însă guvernele vor trebui să-şi reducă rolul de îndată ce sistemul financiar va fi stabilizat, pentru a reduce riscul apariţiei hiperinflaţiei, a precizat el.

Omul de afaceri a indicat, totodată, că Polonia, Ungaria şi alte state ar fi fost mai puţin afectate de criză dacă ar fi făcut parte din zona euro.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close