Antena 3 CNN Economic Biz News Termenul de liberalizare a preţurilor la energie pentru populaţie a fost prelungit cu doi ani

Termenul de liberalizare a preţurilor la energie pentru populaţie a fost prelungit cu doi ani

Termenul de liberalizare a preţurilor la energie pentru populaţie a fost prelungit cu doi ani
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Feb 2012   •   19:05
Perioada în care se va efectua liberalizarea treptată a preţurilor la energie pentru populaţie a fost prelungită cu doi ani. Astfel, procesul va avea loc în perioada 2013 – 2017, conform şefului misiunii Comisiei Europene în România, Istvan Szekely.

Pentru consumatorii industriali, tarifele reglementate vor fi eliminate treptat până la sfârşitul lui 2013.

„Guvernul va decide în privinţa preţurilor la energie şi gaze. Noi am cerut un traseu foarte limpede şi foarte direct. Este foarte important să ne asigurăm că la momentul 1 ianuarie 2014 să nu aibă loc o creştere foarte mare care să şocheze industria”, a adăugat Szekely în conferinţa de presă susţinută de reprezentanţii instituţiilot financiare internaţionale, la sfârşitul misiunii FMI, CE şi Banca Mondială în România.

Conform înţelegerilor anterioare cu instituţiile internaţionale, tarifele reglementate la energie şi gaze trebuiau eliminate treptat până la finele 2013 pentru consumatorii industriali şi până în 2015 pentru populaţie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, în contextul referirilor la îndeplinirea angajamentelor României faţă de FMI, că se va încerca o replanificare a liberalizării preţurilor la energie şi gaze, atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close