Antena 3 CNN Economic Biz News Tot mai mulţi proprietari închiriază în lei ca să nu piardă chiriaşii, din cauza fluctuaţiei euro

Tot mai mulţi proprietari închiriază în lei ca să nu piardă chiriaşii, din cauza fluctuaţiei euro

Tot mai mulţi proprietari închiriază în lei ca să nu piardă chiriaşii, din cauza fluctuaţiei euro
09 Iul 2010   •   23:52

Clientul nostru, stăpânul nostru. Aşa au început să gândească din ce în ce mai mulţi proprietari care îşi închiriază apartamentele. Chiriaşii preferă să stabilească preţul pe care îl plătesc în lei, ca să nu mai depindă de fluctuaţiile monedei europene.

Marius Spiridion lucrează ca specialist IT pe un salariu decent. Dar nu se gândeşte să plătească încă rate pentru locuinţa lui. Preferă o garsonieră în chirie.

Ca Marius sunt mulţi români care se tem de alte explozii ale euro. Iar proprietarul, care nu vrea să piardă chiriaşul, face ca el.

Atât de mult, încât şi câteva zeci de lei contează în buzunarul oamenilor.

Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla la un curs de 5 lei, de exemplu. 300 de euro ar fi 1.500 de lei. Aproape cât un salariu mediu pe economie.

De la începutul anului, proprietarii de apartamente disponibile pentru închiriat şi-au modificat oferta în moneda românească. La Iaşi, numărul anunţurilor a crescut de patru ori. În Cluj şi Bucureşti cu peste 100%. În schimb, cererea şi preţurile sunt în scădere.

Observator

×
Subiecte în articol: lei euro proprietari apartamente chirie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close