Un salariu care te va da pe spate! Află cât câştigă noul director Yahoo

de D.D.    |    09 Ian 2012   •   12:10
Un salariu care te va da pe spate! Află cât câştigă noul director Yahoo Foto: AP/Agerpres
Pachetul salarial al noului director Yahoo, Scott Thompson, ajunge la 27 milioane de dolari. Potrivit Bloomberg, în acest pachet salarial sunt incluse posibile bonusuri, acţiuni acordate în funcţie de performanţe şi alte forme de plată.

Thompson, fost preşedinte al PayPal, va avea un salariu de bază de 1 un milion de dolari anual şi un bonus de până la 2 milioane de dolari. Acesta va putea prelua funcţia începând de luni.

Fostul preşedinte al PayPal va avea o misiune grea, aceea de a reorganiza grupul Yahoo, care în ultima perioadă nu a reuşit să concureze cu rivalii Google sau Facebook.

"Pachetul salarial pare neobişnuit de mare. Dar Thompson vine de la o companie care are succes şi este pus într-o situaţie riscantă", a declarat Mark Mahaney, analist la Citygroup.

Scott Thompson va primi un pachet de acţiuni la Yahoo în valoare de 11 milioane de dolari, o primă de instalare de 5 milioane de dolari, un bonus în bani de 1,5 milioane de dolari şi acţiuni condiţionate de performanţele grupului în valoare de 6,5 milioane de dolari.

Până în septembrie, la conducerea Yahoo s-a aflat Carol Bartz.

 

Parteneri
x close