Antena 3 CNN Economic Biz News Victor Ponta, după întâlnirea cu Traian Băsescu: România a ieşit din recesiune. Un merit foarte mare îl are ministrul de Finanţe

Victor Ponta, după întâlnirea cu Traian Băsescu: România a ieşit din recesiune. Un merit foarte mare îl are ministrul de Finanţe

Victor Ponta, după întâlnirea cu Traian Băsescu: România a ieşit din recesiune. Un merit foarte mare îl are ministrul de Finanţe
07 Noi 2012   •   15:30

Primul ministru Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă în urma întâlnirii pe care a avut-o cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

"A fost un moment foarte bun în care împreună cu preşedintele Traian Băsescu am analizat unul din cele mai importante rezultate ale actualului Guvern, în ultimele 6 luni", a declarat Ponta, vorbind de faptul ca România a ieşit din punct de vedere statistic şi economic din recesiune.

"Un merit foarte mare îl are domnul ministru de Finanţe, Florin Georgescu. România a reuşit o stabilizare macroeconomică din punct de vedere financiar şi economic. România a ieşit din punct de vedere statistic şi economic din recesiune, după ce în trimestrul IV din 2011 şi trimestru I din 2012 consemnase o scădere economică", a declarat Ponta.

Primul ministru a mai dorit ca, înainte de campania electorală ce va începe vineri, să prezinte şi câteva cifre şi evaluări în afara politicului, "care nu pot fi contestate, ci doar cel mult interpretate":

- Cea mai importantă reformă a actualui Guvern este cea a sectorului energetic din România, prin adoptarea unei legislaţii moderne şi performante.

- Referitor la cursul de schimb, la intrarea în atribuţii a actualui Guvern, cursul era 4,4 ron/euro, astăzi este 4,5. Am văzut un titlu amuzant în Evenimentul Zilei: nu se mai opreşte leul din creştere. Eu cred că este o chestie bună că avem un curs stabilizat şi că acea diferenţă de 0,1 ron/euro a fost, aşa cum a explicat şi Mugur Isărescu, cauzată de seceta din agricultură.



Discuţia purtată cu preşedintele Traian Băsescu a fost extrem de serioasă, tehnică şi instituţională, a mai declarat Ponta. "A fost o discuţie extrem de serioasă, de tehnică şi de instituţională. Din punctul meu de vedere, îmi doresc ca instituţia Guvernului şi a Preşedinţiei să respecte aceste linii de colaborare instituţională", a spus Victor Ponta.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close