Antena 3 CNN Economic Companii Compania Yahoo a înregistrat prima creştere a veniturilor după patru ani

Compania Yahoo a înregistrat prima creştere a veniturilor după patru ani

Compania Yahoo a înregistrat prima creştere a veniturilor după patru ani
Sursa foto: Foto: bgr.com
de N.B.    |    29 Ian 2013   •   15:04

Pentru prima dată în ultimii patru ani, compania americană Yahoo, renumită pentru portalul său de Internet, a înregistrat o creştere a veniturilor în trimestrul al patrulea al anului 2012, informează Mediafax.

Lichidităţile companiei au urcat de peste două ori anul trecut, de la 2,5 miliarde de dolari la 6 miliarde de dolari.

Excluzând transferurile către parteneri, Yahoo a consemnat venituri de 4,68 miliarde de dolari pentru anul trecut, în urcare cu aproape 7% faţă de 4,38 miliarde de dolari în anul precedent.

Profitul net pentru anul trecut s-a situat la aproape 4 miliarde de dolari, comparativ cu 1 miliard de dolari în anul anterior, rezultatul fiind influenţat puternic de vânzarea unei participaţii la compania chineză Alibaba.

Pentru trimestrul al patrulea, veniturile au avansat cu circa 2%, de la 1,32 miliarde de dolari în anul anterior la 1,35 miliarde de dolari.

"În 2012, Yahoo a înregistrat o creştere a veniturilor pentru prima dată în patru ani, cu un avans de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat directorul general, Marissa Mayer. Trimestrul al patrulea este primul trimestru întreg pe parcursul căruia Mayer s-a aflat la conducerea companiei.

Excluzând costurile cu site-urile partenere, veniturile au crescut cu 4,4%, la 1,22 miliarde de dolari. Profitul net a coborât de la 295,6 milioane de dolari în ultimele trei luni din 2011 la 272,3 milioane de dolari, 23 de cenţi pe acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Wall Street anticipa ca Yahoo să raporteze profit de 28 de cenţi pe acţiune şi venituri de 1,21 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: yahoo
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close