Antena 3 CNN Economic Companii Fostă "GooGirl", acum director general la Yahoo! cu un bebeluș pe drum

Fostă "GooGirl", acum director general la Yahoo! cu un bebeluș pe drum

Fostă "GooGirl", acum director general la Yahoo! cu un bebeluș pe drum
Sursa foto: Foto: gawker.com
17 Iul 2012   •   10:58
Marissa Mayer, vicepreședinte Google și unul dintre primii 20 de angajați ai motorului de căutare,  a fost numită în funcția de director general executiv al Yahoo! Inc. Este este cel de-al cincilea lider din ultimii patru ani care va incerca sărevigoreze compania.

Mayer urmeză să preia miercuri funcția de la CEO-ul interimar Ross Levinsohn, care conduce compania din luna mai, când Scott Thompson a demisionat din cauza unor inexactități privind realizările academice.

Mayer, în vârstă de 37 de ani, trebuie să stabilească o strategie prin care Yahoo să recâștige atentia utilizatorilor de internet pierduți în favoarea Google, Facebook si Twitter, și să convingă advertiserii care s-au îndepartat de companie.

Ea este cel de-al 20-lea angajat Google, fiind creditată cu întreținerea paginii de start a companiei timp de 10 ani și cu supravegherea unor facilități precum Gmail, Google News sau căutarile de imagini, cărți și produse. A fost supranumită și "googirl" datorită vechimii sale în companie.

Mayer a fost ignorată de Larry Page, care a desemnat o nouă echipă de directori executivi după ce a fost numit CEO, în 2011.

În cadrul unui interviu pentru Fortune, Marissa Mayer a dezvăluit că este însărcinată și că urmează să nască în octombrie 2012. Soțul ei este manager la Founder's Den.


 

×
Subiecte în articol: Google yahoo Facebook
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close