Antena 3 Economic Companii Microsoft, ţinta unui atac informatic similiar celor dezvăluite recent de Facebook şi Apple

Microsoft, ţinta unui atac informatic similiar celor dezvăluite recent de Facebook şi Apple

de G.S.    |    24 Feb 2013   •   14:10
Microsoft, ţinta unui atac informatic similiar celor dezvăluite recent de Facebook şi Apple
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a anunţat că un număr mic de computere ale companiei au fost infectate într-un atac informatic similar celor dezvăluite recent de Facebook şi Apple, potrivit Bloomberg.
   
Microsoft a precizat, într-o postare pe blogul de securitate al companiei, că datele clienţilor săi nu au fost afectate sau accesate.
   
O parte dintre tehnicile utilizate în atac sunt similare cu cele prezentate de alte companii, iar investigaţia este în derulare, a menţionat producătorul Windows.
   
Incidentul face parte dintr-o serie de atacuri informatice care au afectat recent peste 40 de companii, inclusiv Twitter, şi sunt legate potrivit unor surse citate de Bloomberg de o grupare de hackeri din Europa de Est care încearcă să sustragă secrete industriale.
   
În cazul Apple, o parte dintre computerele Mac folosite de angajaţii companiei au fost infectate cu un malware răspândit cu ajutorul unui site destinat dezvoltatorilor de aplicaţii pentru iPhone. Apple a precizat că nu are dovezi care să indice că ar fi fost sustrase informaţii din reţeaua companiei.
   
Facebook a anunţat pe 16 februarie că laptopurile mai multor angajaţi au fost infectate după ce au accesat site-ul unul dezvoltator de aplicaţii pentru dispozitive mobile. Pe 2 februarie, Twitter a dezvăluit că a fost victima unui atac în urma căruia hackerii ar fi accesat datele a 250.000 de utilizatori.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close