Antena 3 CNN Economic Companii Probleme grave pentru Yahoo, după ce compania a anunțat că peste un miliard de conturi au fost afectate de un atac cibernetic de proporții

Probleme grave pentru Yahoo, după ce compania a anunțat că peste un miliard de conturi au fost afectate de un atac cibernetic de proporții

Probleme grave pentru Yahoo, după ce compania a anunțat că peste un miliard de conturi au fost afectate de un atac cibernetic de proporții
15 Dec 2016   •   19:23

Acțiunile companiei Yahoo s-au prăbușit, după ce compania a anunțat că peste un miliard de conturi au fost afectate de un atac cibernetic de proporțiim, conform USA Today.

Compania susține că atacul a avut loc în 2013.

Din primele informații, publicate de multinațională, este vorba despre "o parte terță" care a furat informații cu caracter personal, precum adrese de e-mail, numere de telefon și date de naștere.

De asemenea, Yahoo a explicat că acesta a fost un atac separat, fără legătură cu cel făcut public deja, în care au fost afectate 500 de milioane de conturi, din anul 2014.

Yahoo a anunțat că lucrează cu poliția și autoritățile competente în domeniu pentru a descoperi cine stă în spatele atacului.

Compania Yahoo se pregătea pentru a fi preluată de gigantul Verizon, în urma unei tranzacții estimată la 4,8 miliarde de dolari.

Totuși, conform unor surse citate de agenția Bloomberg, joi, Verizon vrea să recalibreze contractul sau chiar să scadă valoarea tranzacției, în contextul acestor descoperiri.

Reprezentanții Verizon au refuzat să comenteze zvonurile.

×
Subiecte în articol: yahoo conturi miliard atac informatii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close