Antena 3 CNN Economic Companii Steve Jobs şi-a dat demisia de la Apple

Steve Jobs şi-a dat demisia de la Apple

Steve Jobs şi-a dat demisia de la Apple
25 Aug 2011   •   09:26

Steve Jobs, co-fondatorul companiei Apple, a demisionat din funcţia de director general. Într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie, Steve Jobs, care a dus o lungă luptă cu cancerul, a scris: "Am spus întotdeauna că atunci când va veni ziua când nu voi mai putea să îmi îndeplinesc atribuţiile de CEO, voi fi primul care vă voi anunţa acest lucru".

"Din păcate, acea zi a venit. Drept urmare demisionez din funcţia de director general al Apple. Îmi doresc în continuare să ajut, dacă dumneavoastră consideraţi de cuviinţă, ca şef al consiliului de administraţie, director şi angajat Apple", a mai spus Jobs.

Steve Jobs a renunţat la facultate şi a fondat Apple în aprilie 1976. Zeci de ani, numele lui a fost sinonim cu compania de calculatoare. "Cred că cele mai bune şi inovative zile pentru Apple încă nu au venit. Şi abia aştept să contribui la viitorul succes dintr-o altă poziţie. Mi-am făcut unii dintre cei mai buni prieteni pe viaţă la Apple şi vă mulţumesc tuturor pentru anii în care am putut să lucrez alături de voi", a spus Jobs.

El a mai spus că şi-ar dori ca Tim Cook, care a îndeplinit atribuţii executive, să fie numit succesorul lui. Cook a condus compania când Jobs s-a aflat în concediu medical şi a condus operaţiunile zilnice ale companiei de la începutul acestui an.

Art Levinson, membru al CA, a lăudat capacitatea de lider a lui Jobs. "Viziunea extraordinară a lui Steve şi capacitatea lui de a conduce au salvat compania şi au dus Apple pe poziţia de cea mai inovativă şi valoroasă companie de tehnologie din lume. CA are încredere deplină că Tim este persoana potrivită să îi calce pe urme lui Steve", a spus Levinson.
    

 


Citeşte şi depsre cele şapte produse pe care Steve Jobs le-a greşit.

Vezi aici Top 10 lucruri inedite pe care nu le ştiai despre Steve Jobs.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close