Antena 3 CNN Economic Companii Tranzacţionarea acţiunilor Oltchim va fi reluată miercuri, la 9.30, anunţă BVB

Tranzacţionarea acţiunilor Oltchim va fi reluată miercuri, la 9.30, anunţă BVB

Tranzacţionarea acţiunilor Oltchim va fi reluată miercuri, la 9.30, anunţă BVB
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Oct 2012   •   19:24

Tranzacţionarea acţiunilor Oltchim va fi reluată miercuri, începând cu ora 9.30, conform unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, citat de Agerpres.

Acţiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzacţionare în data de 20 septembrie 2012, ca urmare a derulării licitaţiei pentru vânzarea a 54,8062% din acţiunile combinatului vâlcean şi a creanţelor deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica la companie, şi ulterior, a negocierilor cu Dan Diaconescu, declarat adjudecatar al licitaţiei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni.

Conform unui comunicat al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, remis BVB, negocierile cu Dan Diaconescu s-au derulat în perioada 24 septembrie - 1 octombrie 2012, când procedura de privatizare a Oltchim a fost declarată închisă, fără încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sau pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că planul de relansare a Oltchim va fi prezentat joi şi va prevedea paşii următori privind combinatul vâlcean.

"Miercuri, ministrul Chiţoiu (ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu n.r), şi ministrul Finanţelor, vor începe să discute oficial cu toţi creditorii principali, AVAS, Electrica şi cele trei bănci care sunt principalii creditori ai Oltchim: BCR, Banca Transilvania şi CEC. Împreună cu aceştia vom prezenta joi planul de relansare a Oltchim, care să prevadă foarte clar paşii necesari pentru un nou mod de management la Oltchim, pentru finanţarea repornirii producţiei, pentru perioada de timp în care se reia activitatea, plata salariilor restante şi pregătirea pentru o privatizare care o să aibă loc cel mai probabil în cursul anului 2013, în alte condiţii decât cele în care s-a desfăşurat în acest moment", a explicat Victor Ponta.

Marţi, Consiliul de Administraţie al Oltchim, l-a ales pe Mihai Bălan, fostul director al CET Govora, director interimar la SC Oltchim SA, potrivit anunţului făcut de secretarul de stat Rodin Traicu.

Mihai Bălan va trebui ca până la 12 octombrie să prezinte un plan de pornire a combinatului chimic de la Vâlcea. Data de 12 octombrie a fost, de altfel, anunţată de Rodin Traicu drept data la care combinatul vâlcean îşi va reporni efectiv activitatea şi vor fi achitate şi salariile restante ale muncitorilor.


×
Subiecte în articol: privatizare Oltchim
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close