Antena 3 Economic Companii Yahoo! a cumpărat Maktoob, cel mai popular portal din lumea arabă

Yahoo! a cumpărat Maktoob, cel mai popular portal din lumea arabă

25 Aug 2009   •   17:37
Yahoo! a cumpărat Maktoob, cel mai popular portal din lumea arabă
Sursa foto: yahoo

Americanii de la Yahoo! au achiziţionat portalul iordanian Maktoob, site care are peste 16,5 milioane de utilizatori, potrivit lui Keith Nilsson, vicepreşedinte Yahoo!, anunţă Capital.

Maktoob a fost fondat în anul 1998 şi este accesat în special de utilizatorii din Emiratele Arabe Unite, Iordania, Kuweit, Egipt şi Arabia Saudită, mai precis de un internaut din trei din lumea arabă. 

?În primul rând vom introduce versiuni în limba arabă a serviciilor noastre Yahoo! Mail, Messenger, Search şi a paginii principale. Ne vom focusa pe dezvoltarea de conţinut şi servicii specifice regiunii. Nicio altă companie americană nu a făcut o astfel de investiţie în această regiune?, spune Nilsson.

?Potrivit estimărilor Băncii Modiale există 320 de milioane de vorbitori de limba arabă pe glob şi cu toate acestea mai puţin de 1% din conţinutul online este scris în această limbă. Avem ocazia să schimbăm acest lucru şi le vom da arabilor motive să intre pe net?, adaugă Nilsson.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: yahoo
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close