Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Aplicele - elemente cheie în amenajări interioare moderne

Aplicele - elemente cheie în amenajări interioare moderne

De importanță majoră în orice spațiu, iluminatul trebuie să fie organizat în așa fel încât să asigure vizibilitatea necesară în interior, dar și să contribuie la întregirea unui ambient relaxant, inedit.

Aplicele - elemente cheie în amenajări interioare moderne
17 Mar 2020   •   14:58

Demult nu mai este o opțiune practică cea de a asigura lumina doar cu un corp central suspendat la mijloc de cameră, ca odinioară. Din contră, o poziționare strategică a corpurilor de iluminat, dar mai ales alegerea inteligentă a acestora joacă un rol major în conturarea ambianței plăcute, odihnitoare pentru ochi și pentru starea generală implicit.

Desigur, decorarea unui interior trebuie să țină cont și de alte criterii, rigori care să se plieze pe standarde de eleganță, de bun gust și de siguranță. Varietatea corpurilor de iluminat disponibile astăzi creează mai degreabă confuzie decât să reprezinte soluții intuitive. Cu atât mai dificil va fi pentru cei care urmăresc să se adapteze prin corpurile de iluminat alese anumitor principii ce țin de design, de stilul amenajării interioare.

Pentru ca în decorul fiecărei camere să existe armonie și o atmosferă prielnică, iluminatul trebuie organizat în funcție de mai mulți factori. Instalmen, companie de renume pe piața instalațiilor și echipamentelor electrice, cu experiență solidă în această industrie, iese în întâmpinarea publicului larg cu soluții și recomandări care să le ușureze misiunea de a realiza astfel de alegeri. Subliniază de altfel și efectul pe care îl are în acest context montarea de aplice led instalmen, elemente cu impact major asupra esteticii camerelor, dar și a psihicului, prin modul în care induc relaxarea, buna dispoziție.

Aplicele led de la Instalmen, pentru un iluminat profesional

Anumite elemente devin o necesitate, aplicele în contextul iluminării de asemenea. La fel cum lampadarul îndeplinește un rol bine determinat, mai ales seara la citit, favorizând lectura, aplicele devin o necesitate în zona patului, spre exemplu, dar și în orice încăpere în care poate susține o iluminare adecvată.

Incepând cu luminile suspendate și până la cele punctuale, rând pe rând înainte de culcare, toate se sting. O pregătire naturală pentru somn -  începând cu închidere luminii centrale, apoi a aplicelor, este blândă și stimulează organismul pentru odihnă.

Practic alegerea corpurilor de iluminat din fiecare cameră trebuie să țină cont în mare măsură de activitățile desfășurate în cadrul lor. Poziția și inclusiv tipul acestora vor fi alese în funcție de asta. Zonele de tranzit precum holurile, unde nu există lumină naturală sau este puțină, necesită montarea de aplice led pe perete, la nivelul plafonului. În acest mod, cantitatea de lumină furnizată spațiului va fi confortabilă, permitând vizibilitatea necesară și o orientare fără probleme.

Contează foarte mult să existe un echilibru atât în ceea ce privește stilul abordat, cât și cromatica. Aplicele, spre exemplu, au capacitatea de a reda atmosfera prielnică în funcție de cameră, în funcție de cum este distribuită lumina și ce elemente evidențiază în decor. Poate fi vorba despre mobilierul în ansamblu, picioarele sale în cazul în care sunt metalice, lumina poate evidenția ramele tablourilor, dar și alte combinații îndrăznețe pot redefini interioarele prin aceste adaptări de actualitate.

Funcționalitatea este cea care va conta, desigur. Aplicele în acest context avantajează și din punct de vedere al spațiului, dar și al eficienței.  În cazul spațiilor reduse ca dimensiuni, spre exemplu, candelabrul poate fi cu succes înlocuit de aceste elemente moderne și practice.

Iluminatul poate fi realizat astăzi eficient și într-o manieră elegantă datorită soluțiilor disponibile astăzi pe nișa de profil, iar magazinul online instalmen.ro este o demonstrație notabilă în acest sens.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close