Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți avea o terasă de iarnă completă? Despre pergole retractabile și pereți din sticlă culisantă

Cum poți avea o terasă de iarnă completă? Despre pergole retractabile și pereți din sticlă culisantă

Iarna poate fi mai frumoasă ca oricând dacă o privești dintr-un loc confortabil și călduros. Imaginează-ți cum ar fi să te afli la munte, cu un peisaj superb în jur pe care îl privești de pe terasa ta acoperită și încălzită.

Cum poți avea o terasă de iarnă completă? Despre pergole retractabile și pereți din sticlă culisantă
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2021   •   14:55

Pentru o terasă de iarnă, pergolele retractabile cu lamele de aluminiu par a fi soluția cea mai recomandată, deoarece rezistă eroic sub greutatea zăpezii. Acoperișul se curăță foarte ușor datorită lamelelor din aluminiu care se rotesc și se retrag, permițând scurgerea apei în stâlpii de susținere.

Pergola retractabilă nu e o simplă copertină - ea îți protejează terasa de vânt puternic, ploi, zăpadă, soare arzător și are un design minimalist, elegant, care se poate încadra în orice proiect arhitectural.

Structura din aluminiu vopsit în câmp electrostatic este ideală deoarece nu se modifică în timp, este rezistentă și ușoară.

O terasă cu pergole retractabile se poate amenaja pe structură independentă ori în prelungirea unei clădiri cu sprijin pe unul dintre pereții acesteia.

Dacă ești proprietar al unui restaurant, hotel ori unei săli de evenimente, merită să îți închizi terasa pentru a putea continua activitatea pe terasă tot timpul anului. Cele mai recomandate sisteme de închidere, alături de pergole, sunt cele cu sticlă culisantă – rezistente, adaptabile în funcție de anotimp, perfecte pentru a delimita spațiile și a avea o terasă semideschisă.

Ce sunt pereții din sticlă culisantă?

Pereții din sticlă culisantă sunt reprezentați, cel mai des, de sisteme ghilotină care se ridică și coboară electric, conectate la telecomandă și/sau aplicație mobilă. Aceste sisteme sunt foarte apreciate în special pentru terasele comerciale HoReCa deoarece permit delimitarea spațiilor și deschiderea terasei parțial sau total, în funcție de preferințe și vreme.

Create din sticlă securizată de 8, 10 sau 23 mm, se pot adapta oricărui tip de spațiu, iar posibilitatea de a le configura cu 2, 3 sau 4 foi de sticlă care culisează oferă personalitate teraselor.

Cele mai populare sisteme ghilotină:

Panoramă tip Trecere – așa cum îl numesc cei de la Pergole de Lux, este perfect pentru extinderea spațiilor unde traficul este mare. Panourile din sticlă glisează vertical, sistemul fiind construit din foi de sticlă orizontale panoramice. Existența unei foi de sticlă fixă sus face să fie posibilă trecerea pe sub aceste sisteme, de unde și denumirea „Panorama tip Trecere”;

Panoramă tip Balustradă – similar cu cel tip Trecere, și acesta este realizat din până la patru panouri care culisează în jos și în sus, dar formând o balustradă de sticlă elegantă. Datorită faptului că foaia de jos este fixă, acest sistem este perfect pentru delimitarea spațiilor.

Așadar, poți avea o terasă de iarnă completă cu ajutorul unei pergole retractabile cu lamele de aluminiu și a pereților din sticlă culisantă. Este cea mai nouă și inovatoare tehnologie de pe piața românească, cu rezistență îndelungată, ușor de folosit, practică și cu o eleganță deosebită.

Companii cunoscute din domeniu, precum Pergole de Lux pot adapta sistemele la spațiul și nevoile tale! Tot ce ai de făcut este să vezi cum poți avea o terasă de iarnă completă, și să consideri aceste opțiuni prezentate ca pe niște soluții viabile și durabile pe termen foarte lung!

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close