Antena 3 CNN Economic Florin Cîţu: Guvernul este pregătit cu finanțare pentru scenarii diferite

Florin Cîţu: Guvernul este pregătit cu finanțare pentru scenarii diferite

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, miercuri seara, că statul poate suporta două luni şomajul tehnic în cazul companiilor afectate de măsurile luate de guvern.

Florin Cîţu: Guvernul este pregătit cu finanțare pentru scenarii diferite
Sursa foto: Florin Cîţu/ Facebook
de S.T.    |    18 Mar 2020   •   23:01

„Este o propunere diferită de ceea ce s-a întâmplat în 2010. Cred că am învățat multe din criza din 2008-2010. Astăzi, cetățenii, prin noi, îi vor susține pe ceilalți cetățeni, care trec prin această perioadă dificilă. Vor fi niște condiții. În principal va fi vorba de acele societăți care sunt afectate direct de măsurile pe care le ia Guvernul. Deja știm că sunt restaurante, companiile care se ocupă de evenimente etc. Apoi mai sunt și celelalte companii care vor putea să acceseze și ele această măsură, dar începem cu cele afectate direct”, a declarat Florin Cîțu, miercuri seară, la un post de televiziune.

Întrebat câte luni îşi va permite statul să facă acest lucru, ministrul a răspuns că se va începe cu perioada pentru care a fost declarată stare de urgenţă, respectiv 30 de zile, şi apoi se va putea prelungi cu încă 30 de zile, în funcţie de ce se va întâmpla.

 Guvernul este pregătit cu finanțare pentru scenarii diferite, a mai spus Cîțu.

×
Subiecte în articol: somaj tehnic
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close