Antena 3 CNN Economic Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului. Sorin Grindeanu: "CNAIR va lansa în licitație, în cel mai scurt timp, contractul"

Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului. Sorin Grindeanu: "CNAIR va lansa în licitație, în cel mai scurt timp, contractul"

Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului, respectiv Alternativa Techirghiol, iar CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul.

Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului. Sorin Grindeanu: "CNAIR va lansa în licitație, în cel mai scurt timp, contractul"
Sursa foto: CNAIR/Facebook
de Milena Niță    |    08 Feb 2024   •   12:42

"O veste bună pentru litoralul românesc! 

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol! 

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport 2021 -2027", a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc.

CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maxim de 36 de luni).

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv:

- 31 poduri/pasaje/viaducte

- 6 parcări

- un centru de întreținere și coordonare

- un punct de sprijin.

Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere", a scris ministrul Sorin Grindeanu, joi, pe pagina de Facebook.

O veste bună pentru litoralul românesc! Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcției...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 8 februarie 2024

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close