Antena 3 CNN Economic Imobiliare Atenţie la chiriile mici în capitală: Puteţi cădea pradă escrocilor

Atenţie la chiriile mici în capitală: Puteţi cădea pradă escrocilor

Atenţie la chiriile mici în capitală: Puteţi cădea pradă escrocilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iul 2011   •   21:51

Nu vă lăsaţi amăgiţi de chiriile foarte mici. Chiar dacă e vară - o perioadă în care proprietarii scad într-adevăr preţurile - puteţi pica în capcana escrocilor. Mai mulţi români au fost înşelaţi de o femeie care, după ce încheia contractele şi primea banii de chirie, dispărea fără urmă.

Florin îşi căuta demult un apartament de închiriat. A analizat răbdător ofertele de pe internet pînă a găsit una. L-a tentat preţul. Două camere în Drumul Taberei, complet mobilat şi utilat modern, pentru 220 de euro pe lună. L-a văzut, s-a înţeles cu proprietara să achite garanţia şi chiria în avans pe prima lună, apoi a semnat contractul. 

A doua zi, proprietara urma să lase cheile chiriaşilor. Dar... n-a mai fost de găsit.

Tânărul a depus plângere la poliţie.

Chiriile sunt într-un declin continuu, în ultima perioadă. Dar, la sfîrşit de an universitar, scăd oricum semnificativ pentru că proprietarii vor să închirieze repede. În medie, în zonele mărginaşe ale capitalei, chiria pentru un apartament de două camere este de 250 de euro, iar pentru unul de trei camere, 300 de euro. 

La Timişoara, Cluj şi Iaşi, o garsonieră se închiriază cu 100-150 de euro, iar apartamentele cu 4 camere se dau la 350 de euro pe lună.

 

×
Subiecte în articol: chirii contracte bani capcana proprietari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close