Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile la chirii au scăzut cu până 70%, în capitală. O garsonieră se închiriază cu maxim 250 euro (VIDEO)

Preţurile la chirii au scăzut cu până 70%, în capitală. O garsonieră se închiriază cu maxim 250 euro (VIDEO)

Preţurile la chirii au scăzut cu până 70%, în capitală. O garsonieră se închiriază cu maxim 250 euro (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
07 Aug 2010   •   20:43

Vă căutaţi un apartament de închiriat? Negociaţi la sânge preţul! În capitală, tarifele la chirii au scăzut şi cu 70% în unele cazuri. Însă, proprietarii speră să obţină un venit constant de la studenţii care se pregătesc să vină la facultate.

Silvia este studentă la drept, în anul 4, la Bucureşti. Ca în fiecare an, cu două luni înainte de a începe facultatea, vine din Câmpulung să-şi caute un apartament cu chirie, la un preţ mai bun.

Silvia urmăreşte ofertele în ziare de la începutul verii. În fiecare cartier apar zilnic, peste 300 de locuinţe noi de închiriat.

Preţul variază în funcţie de zonă şi îmbunătăţiri.

În general, o garsonieră se închiriază cu preţuri între 150 şi 250 de euro. Cele mai căutate sunt apartamentele cu două camere, iar tarifele variază între 250 şi 350 de euro pe lună. La trei camere, chiria costă între 300 şi 450 de euro.

Deşi în toamnă vin peste 500.000 de studenţi în capitală şi puţini au locuri în camine, agenţii imobiliari spun că preţurile nu au cum să crească, pentru că puterea de cumpărare este scăzută.



Observator

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close