Antena 3 CNN Economic Imobiliare "Prima Casă" se va aplica şi în cazul construcţiilor de locuinţe (VIDEO)

"Prima Casă" se va aplica şi în cazul construcţiilor de locuinţe (VIDEO)

"Prima Casă" se va aplica şi în cazul construcţiilor de locuinţe (VIDEO)
Sursa foto: Casa
17 Iun 2009   •   20:29

Superofertă din partea guvernului pentru cei care vor apela la programul Prima casă. Statul va garanta şi contractele celor care vor lua credite pentru construcţia unei locuinţe, nu numai pentru achiziţionarea unei case gata făcute. Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Situaţia nu este, însă, atât de roz pe cât pare. Nu poţi să-ţi faci de unul singur o casă de la zero. Trebuie să găseşti o firmă care să fie dispusă să îţi construiască locuinţa pe banii ei în termen de un an şi jumătate. Apoi, firma să îşi ia banii înapoi de la bancă. Din acel moment, clientul începe să plătească ratele la credit.

Toate bune şi frumoase, dar devine greu de înţeles de ce ar mai vrea o firmă care a avut bani sa facă un bloc, de exemplu, şi la şi vândut, să vrea un credit ulterior prin programul Prima casă.

Singura explicaţie logică ar fi că guvernul Boc a avut în vedere prin această modificare scoaterea din colaps a marilor dezvoltatori care au apucat să facă apartamente la roşu, dar ai căror clienţi nu se mai încadrează acum pentru un credit chiar dacă au promis ca vor cumpăra apartamentele.

În rest, condiţiile rămân aceleaşi. Împrumutul nu poate depăşi 60.000 de euro cu un vans de 5%. Dobânda la euro va fi undeva în jur de 5 la sută în care vor fi incluse şi comisioanele.

Conform deciziei Guvernului, în favoarea statului va fi instituită o ipotecă de rangul I asupra locuinţei, care nu poate fi înstrăinată timp de cinci ani de la data dobândirii.

Dacă beneficiarul nu poate plăti trei rate consecutive, pe parcursul a 90 zile, va fi declanşat procesul de executare prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.



Antena 3

×
Subiecte în articol: prima casa guvern
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close