Antena 3 CNN Economic Imobiliare "Prima Casă" va include și apartamente construite prin credit sau ipotecate

"Prima Casă" va include și apartamente construite prin credit sau ipotecate

"Prima Casă" va include și apartamente construite prin credit sau ipotecate
Sursa foto: prima casa
21 Iul 2009   •   17:19

Convenţia de garantare a creditelor contractate pentru cumpărarea unei locuinţe prin programul "Prima Casă" va fi modificată joi, prin introducerea unei prevederi care va permite includerea în program şi a apartamentelor nou-construite prin credit bancar şi deja ipotecate, anunță Mediafax.

Decizia a fost luată în urma întâlnirii dede marţi a premierului Emil Boc cu reprezentanţii băncilor interesate de programul "Prima Casă" . La discuţie au participat directori ai băncilor care au refuzat programul "Prima Casă", dar și a celor care au aderat la acesta.

Potrivit vicepreşedintelui Raiffeisen Răzvan Munteanu, alte probleme discutate la Guvern au fost modul de constituire a asigurării pentru locuinţe şi de executare a garanţiei în caz de neplată.

"Garanţia este irevocabilă", a spus vicepreşedintele băncii, la sfârşitul întâlnirii de la Guvern.

În prezent, convenţia prevede anumite situaţii în care garanţia nu se plăteşte. Aceste modificări nu vor schimba structura programului "Prima Casă".

Convenţia este semnată între Ministerul Finanţelor şi Fondul Naţional de Garantare pentru IMM, pe de-o parte, şi reprezentanţii băncilor interesate de acest program.

Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit la un miliard de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close