Antena 3 Economic Imobiliare Subvenţia la construirea de locuinţe prin credit ipotecar va fi eliminată de Guvern

Subvenţia la construirea de locuinţe prin credit ipotecar va fi eliminată de Guvern

de Antena3.ro    |    03 Oct 2011   •   19:33
Subvenţia la construirea de locuinţe prin credit ipotecar va fi eliminată de Guvern
Sursa foto: Foto: Antena 3

Ministerul Turismului a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care subvenţia pentru construirea de locuinţe prin credit ipotecar va fi eliminată de către Guvern, relatează Mediafax.

Cei de la conducere au argumentat prin faptul că preţul materialelor a scăzut din cauza crizei şi veniturile bugetului sunt insuficiente.

"Criza economicã a condus la scãderea preţurilor materialelor de construcţii şi implicit a locuinţelor nou construite. În aceastã situaţie raportul între costul de construcţie şi veniturile potenţialilor beneficiari nu mai impune intervenţia directã a statului, mai ales în condiţiile în care veniturile la bugetul de stat sunt insuficiente", se precizează în proiect.

Subvenţia pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar este în cuantum de 30% din costurile de construcţie a acesteia, dar nu mai mult decât valoarea echivalentã în lei a 15.000 de euro şi nu mai mult decât valoarea creditului ipotecar contractat.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close