Antena 3 CNN Economic Imobiliare Terenurile din Bucureşti, mai ieftine cu 25%-30% în primul semestru

Terenurile din Bucureşti, mai ieftine cu 25%-30% în primul semestru

Terenurile din Bucureşti, mai ieftine cu 25%-30% în primul semestru
Sursa foto: terenuri
24 Aug 2009   •   17:33

Proprietarii terenurilor din Bucureşti au redus preţurile cerute cu 25%-30% în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2008, mai puţin însă decât se aşteptau cumpărătorii, având în vedere că tranzacţiile au fost încheiate la preţuri mai mici cu cel puţin 50%, potrivit Colliers, citată de Mediafax.

"În medie, scăderea preţurilor cerute de proprietari se situează între 25% şi 30%, comparativ cu prima jumătate a anului 2008. În condiţiile în care numărul de tranzacţii finalizate este foarte redus, preţurile cerute reflectă încă o discrepanţă semnificativă între aşteptările vânzătorilor şi cele ale cumpărătorilor şi nu sunt un indicator al valorii de piaţă a terenurilor. Pentru tranzacţiile încheiate în această perioadă, preţul de tranzacţionare a fost cu cel puţin 50% mai mic faţă de nivelurile atinse anul trecut", arată cel mai recent raport al firmei de consultanţă imobiliară Colliers International.

."Majoritatea cumpărătorilor sunt companii din industrii mai puţin afectate de criză - retail de produse alimentare, retail de tip discount, industria medicală - care urmăresc dezvoltarea unor proiecte pentru uzul propriu. Pentru că planurile lor vizează extinderea reţelei la nivel naţional, o mare parte a cererii generate de aceşti cumpărători este îndreptată către oraşele din provincie, cu peste 30.000 de locuitori", se mai preciezază în raport.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: terenuri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close