Antena 3 CNN Economic Imobiliare Veste bună pentru cei care doresc să-şi cumpere un apartament în Capitală. Preţurile au scăzut în septembrie

Veste bună pentru cei care doresc să-şi cumpere un apartament în Capitală. Preţurile au scăzut în septembrie

Veste bună pentru cei care doresc să-şi cumpere un apartament în Capitală. Preţurile au scăzut în septembrie
Sursa foto: Foto: www.moveandstay.com
01 Oct 2013   •   11:09
Preţurile apartamentelor din Bucureşti au scăzut în luna septembrie cu 4%. Costurile mai mari pentru creditul prin programul "Prima Casa" în lei au determinat persoanele care vor să cumpere locuinţe să caute oferte mai ieftine, astfel că proprietarii au fost nevoiţi să mai lase din preţ, informează Mediafax.

"După o vară plină de incertitudini care au planat în jurul programului guvernamental Prima Casă, în luna septembrie 2013 preţurile apartamentelor din Bucureşti au scăzut cu până la 4% faţă de acelaşi interval din 2012, pe fondul unei oferte mai mari cu peste 15% faţă de anul trecut", se arată în raportul de monitorizare imobiliară realizat de portalul imobiliar AnunturiParticulari.ro.

În vara acestui an, mulţi români au fost nevoiţi să amâne decizia de achiziţie a unei locuinţe deoarece situţia privind continuarea programului "Prima Casa" era incertă.

"După ce s-a clarificat că programul va continua, atât proprietarii, cât şi clienţii au fost nevoiţi să se adapteze noilor condiţii. Costurile mai mari pentru creditul prin program a determinat persoanele care voiau să cumpere locuinţe, să caute apartamente mai ieftine, iar proprietarii s-au văzut nevoiţi să mai lase din preţ", se menţionează într-un comunicat.

Dacă în septembrie 2012 proprietarii solicitau un preţ mediu pentru garsoniere de 34.536 de euro, în septembrie 2013 pentru o garsonieră vânzătorii cereau 33.020 de euro.

Preţul mediu al unui apartament cu 2 camere a ajuns, în septembrie 2013, la 53.020 de euro faţă de 55.154 de euro, valoare înregistrată în septembrie 2012.

 

×
Subiecte în articol: prima casa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close